​Вікна у старовинній церкві завісили целофаном

09.11.20 10:00

Незабаром почнуться дощі, похолодання, а далі і сніг. Тому небайдужі люди у селі Ятрань роблять все можливе, щоб власними силами зберегти стародавню Пречистенську церкву.

Завідувачка місцевою бібліотекою Наталія Поліщук пише у соціальній мережі Фейсбук, що днями настоятелі Нерубайського, Копенкуватського, Підвисоцького та Калниболотського храмів, а саме: Батюшки Василь, Юрій, Петро та Микола власноруч оббили плівкою вікна в церкві - найдавнішому храмі села Ятрань. Таким чином прихожани і прихожанки церкви зможуть більш комфортно почувати себе при богослужінні.
«Дякуємо Батюшкам за розуміння та підтримку найдавнішого Храму нашого села», - пише пані Наталія. І закликає громаду разом докласти зусиль і зберегти Пречистенську церкву, якій більше, як 200 років.

Редакція сайту "Підвисоке.Інфо" не впевнена, що ця новина - найкраще, про що можна було б розповісти у Днень працівників культури та аматорів народного мистецтва, але ми щиро пишаємося тим, що люди у невеликому селі, власними силами і завдяки своій небайдужості та ентузіазму вже багато років поспіль рятують старовинні пам'ятки культури своєї громади.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: