Підвисоцька громада співала гімн разом з усією областю!

26.08.21 10:00

За ініціативи голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Марії Чорної та за сприяння директора департаменту культури та туризму облдержадміністрації Ул՚яни Соколенко на Театральній площі міста Кропивницького 24 серпня було вперше в Україні організовано одночасне виконання Гімну України, в якому взяли участь всы 49 громад Кіровоградської області. Трансляція здійснювалась на платформі ZOOM.

Загальна кількість учасників склала понад п՚ять тисяч осіб. Таким чином було встановлено рекорд з наймасовішого виконання Гімну України, який зафіксувала керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова. Підвисоцька громада також брала участь у дійстві!

На Театральній площі Кропивницького Гімн виконували народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Горлиця» обласного Центру народної творчості (керівниця – заслужений працівник культури України Наталя Медведєва), народний аматорський хоровий колектив «Калина» Соколівського центрального Будинку культури Соколівського сільської ради (керівник – заслужений працівник культури України Григорій Палій), народний аматорський хоровий колектив «Нива» Созонівського сільського будинку культури Великосеверинівської сільської ради (керівниця Тетяна Дикаренко).

Окрім цього, до виконання Гімну долучилось керівництво області на чолі з головою обласної державної адміністрації Марією Чорною, народна артистка України Антоніна Червінська, фіналіст телевізійного шоу «Голос країни» Владислав Кашпуренко, працівники закладів культури, а також жителі та гості міста. Почесну місію диригента наймасовішого виконання Гімну України взяв на себе заслужений працівник культури України Григорій Палій.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: