Хочете знати більше про види відновлювальної енергії?

11 лист. 2021–25 лист. 2021
11 лист. 2021–25 лист. 2021

Вінницький прес-клуб та Кіровоградський прес-клуб запрошують журналістів Кіровоградської області, а також блогерів та блогерок, зацікавлених у розвитку, до участі в освітній медіа-школі з питань відновлюваних джерел енергії (ВДЕ)

Заняття проходитимуть на онлайн-платформі ZOOM – три дні: 11 листопада, 18 листопада та 25 листопада 2021 року (з 15:00 до 18:00). Кількість місць обмежена - 20 учасників та учасниць. Для участі треба заповнити реєстраційну анкету он-лайн за посиланням: https://forms.gle/e4nXbtxojgWG5c2K7 Заявки на участь приймаються до 23:00 – четверга, 9 листопада 2021р. Запрошення та посилання на zoom-платформу для участі будуть надіслані заздалегідь.

У програмі медіа-школи:
- Відновлюванаенергія. Світовий тренд. Кліматична проблема.
- Види відновлюваних джерел енергії. Фотовольтаїка. Біоенергетика. Геліотермальні станції. Малі ГЕС. Геотермальна енергетика. Інші види відновлювальної енергії (приливні, хвильові).
- Види відновлюваних джерел енергії в Україні (по регіонам).
- Розвиток відновлюваних джерел енергії у світі. Статистика. Динаміка.
- Законодавство ЄС. Стратегія України щодо розвитку виробництва електроенергії з ВДЕ. “Зеленийперехід 2050”. Нормативні акти, які регламентують роботу ВДЕ в Україні.
- Організації та установи, які регулюють енергоринок України.
- Електроенергетична система України. Особливості Об’єднаної енергетичної системи України (ОЕСР). Структура енергетичного ринку України. Доля атомної, теплової, гідравлічної, “зеленої” енергії. Вплив на оточуюче середовище.
- Ринок електричної енергії. Структура та розвиток. Споживачі енергії. RAB-регулювання. Трансформація. “Зелений тариф”. Аукціони.
- Розподіл енергії ВДЕ. Підключення ВДЕ до електричних мереж.
- Інтеграція ВДЕ у електричну мережу України. Зони ВДЕ. Моделювання генерації.
- Вплив відновлюваних джерел енергії на режими електричних мереж. Прогнозування генерації.
- Прос’юмери. Віртуальні станції (MicroGrid). Технологія SmartGrid («розумні мережі»). Технології зберігання енергії (Energy Storage).
- Фінансування розвитку ВДЕ. Вартість технологій ВДЕ. Ціна електроенергії ВДЕ у світі та Україні. Динаміка. Тренди. Фінансування ВДЕ у світі та в Україні. Проєктні показники.

Експерти-лектори медіашкіл:
● В’ячеслав Комар – доктор технічних наук, доцент кафедри електричних станцій та систем Вінницького національного технічного університету, лауреат премії Президента України для молодих вчених.
● Сергій Кравчук – кандидат технічних наук, експерт ринку електроенергії в Україні. Розробка законодавчих та регуляторних актів для повноцінної роботи ринку електроенергії.
● Віктор Дядькович – голова правління Громадської спілки «Кластер «Енергетичний пул».

З додатковими запитаннями звертайтесь за адресою: vinpclub@gmail.com

Контактні особи:
Наталія Болховська – (050) 193-24-23
Світлана Шевчук – (067) 892-00-08
Вікторія Талашкевич – (050) 321-39-19

Грантова ініціатива «Освіта з питань відновлювальних джерел енергії для регіональних журналістів» реалізується "Вінницьким прес-клубом" за підтримки USAID Проєкт енергетичної безпеки



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: