Оголошується конкурс на розроблення герба, прапора, логотипу та гімну Підвисоцької громади

1 жовт. 2021
1 жовт. 2021

З метою збереження історичної та культурної спадщини, формування у мешканців територіальної громади почуття патріотизму, поваги, любові до рідного краю та національної свідомості, вшанування народних традицій Підвисоцька сільська рада оголошує конкурс на розроблення офіційної символіки – герба та логотипу, прапора та гімну Підвисоцької громади.

До участі у конкурсі запрошуються заклади середньої освіти, Підвисоцький будинок дитячої та юнацької творчості,заклади культури та жителі громади Підвисоцької об»єднаної територіальної громади. Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт у різних номінаціях.

Вимоги до ескізу герба, логотипу, прапора та гімну громади:

• ескіз герба та логотипу Підвисоцької громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути виконана в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, у тому числі і комп’ютерна графіка. Ескіз герба повинен відображати характерні особливості території громади, містити малюнки або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати Підвисоцьку громаду серед інших громад. Повторення специфічних для гербів інших районів, громад символів і знаків, не допускається;

• ескіз прапора Підвисоцької громади повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4. Робота має бути здійснена в кольорі. Допускаються різні техніки виконання, у тому числі і комп’ютерна графіка. На ескізі прапора має бути розміщений герб або його елементи, інші символи. Співвідношення сторін прапора має становити 2:3.

• текст гімну має бути написаний українською мовою. Стиль і лексика тексту мусять відповідати загальновизнаним етично-моральним нормам. Допускається використання місцевих діалектизмів.

• Запропонований текст повинен мати високий поетичний рівень, містити ознаки ліричного твору (ритм, рима, благозвучність та ін). Мистецький твір – Гімн Підвисоцької об’єднаної територіальної громади повинен відображати історичні корені, спрямованість виробничої діяльності та традицій жителів громади. Гімн громади повинен бути невеликий за об'ємом, носити урочистий характер, мелодія повинна легко запам'ятовуватись.

• Текст гімну має бути покладений на музику та поданий у вигляді нотного запису. Додатково учасники конкурсу можуть подавати (надсилати) музику (фонограму) гімну або готовий музичний твір у форматі аудіофайла з розширенням wav, mp3 в електронному вигляді або на електронному носії.

• Текст і музика гімну Підвисоцької об’єднаної територіальної громади повинні відображати історичну і культурну спадщину, звичаї і традиції, прагнення його мешканців жити в незалежній Українській державі. • Текст і музика мають бути авторськими та не містити плагіату.

На конкурс зі створення ескізу герба та логотипу, прапора та гімну громади учасник подає (надсилає) такі документи:
- заявку на участь у конкурсі за встановленим зразком;
• кольорове зображення герба громади (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі jpg png або gif з розширенням не менше 600 dpi;
• короткий опис герба із зазначенням значення зображених елементів, символів (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі doc, word;
• кольорове зображення прапора громади (на аркуші паперу формату А4 та в електронному вигляді у форматі jpg,png або gif з розширенням не менше 600 dpi);
• короткий опис прапора із зазначенням значення його кольорової гамми та зображених на ньому елементів і символів (на аркуші паперу формату А-4 та в електронному вигляді у форматі doc, word).
текст гімну (на аркуші паперу формату А4 або в електронному вигляді у форматі doc, docx);
• ноти (мелодію) гімну (на нотному аркуші);
• аудіофайл гімну (у форматі wav, mp3).

Конкурсні роботи надсилаються поштою або подаються до Підвисоцької сільської ради безпосередньо за адресою: вул. Центральна, 2, с. Підвисоке, Голованівський район, Кіровоградська область, 26122. Термін подачі заявок - до 1 жовтня 2021 року. Переможці у конкурсі на кращий ескіз герба та логотипу прапора та гімну Підвисоцької громади одержать грошову винагороду в сумі по 4 000 тис. грн. в кожній номінації.

Переможці конкурсу зобов’язуються передати за договором виключні майнові авторські та суміжні права на текст та музику організатору конкурсу – Підвисоцькій сільській раді.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: