Баба Єлька. Експедиція на піч: Приїздіть у Кропивницький на прем'єру!

10 вер. 2021
10 вер. 2021

У п'ятницю, 10 вересня о 10:00 творчі колективи "Суспільне Кропивницький", етнографічного проєкту «Баба Єлька» і "Горобці продакшн" запрошують мешканців та мешканоки області приїхати у кінотеатр «Портал» (м.Кропивницький, вул. Соборна, 1-а) - на презентацію-передпоказ телепроєкту «Баба Єлька. Експедиція на піч».

Документальний цикл «Баба Єлька. Експедиція на піч» було створено у межах відкритого конкурсу «Створюй з Суспільним». Телепрем’єра проєкту відбудеться восени в ефірі UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і всіх регіональних Суспільних телеканалів.

«Ми запрошуємо усіх небайдужих кропивничан на передпоказ. Щасливі, що нарешті можемо показати результати нашої тривалої роботи й співпраці. Історії, які ми покажемо, і які вже дуже скоро з’являться в ефірі Суспільного, близькі кожному, і пробудять спогади про батьків, бабусь, дідусів, дитинство, яке багато у кого минало в селі, — говорить в.о. продюсерки Кропивницької філії Суспільного Яна Бабак. — Це буде щемливо, душевно, по-справжньому. Однозначно раджу прихопити із собою носовички. Окрім того, нагадую, що триває подача заявок на новий відбір “Створюй із Суспільним”. Ми чекаємо на креативні ідеї проєктів, які розкриватимуть різні аспекти життя нашого регіону, особливо акцентуємось цьогоріч на темах історії, стану довкілля, особливостей місцевого дозвілля, розвитку громад та кейсів про рівність, доступність і сталий розвиток. Бюджети вас приємно вразять, адже на реалізацію можна отримати від 50 000 до 1 000 000 грн, на один проєкт. Головне — це ваше бажання і щира віра в успіх саме вашої історії».Натхненниці й головні герої проєкту — учасниці «Баби Єльки»: Світлана Буланова, Інна Тільнова, Світлана Листюк.

«12 серій телепроєкту відкриють завісу того, як твориться магія “Баби Єльки” в експедиціях, як триває робота над віднайденими скарбами традиційної народної культури в місті, для чого все це учасницям проєкту, які у свій вільний час і власним коштом відвідують чужих бабусь у віддалених селах області, а потім розповідають про них всьому світу, — каже продюсерка проєкту Олена Горобець. — “Баба Єлька. Експедиція на піч” — це, по суті, документальні фільми, що вийшли максимально чесними і відвертими. Адже і учасниці експедицій і їхні сиві респонденти в якусь мить забували про те, що їх знімає камера і поводились природно. Це так, ніби ви самі поїхали з “Бабою Єлькою” в експедицію, ніби приїхати в гості до рідної бабусі».

Режисерка проєкту — Катерина Мурована, оператори — Олександр Касьяненко, Павло Мазур, музика — Максим Величко, графіка — Олексій Сімонов, звукорежисер — Юрій Коропалов.

Нагадаємо, «Баба Єлька. Експедиція на піч» стала одним із 68 переможців програм, що рекомендовані для трансляції у 2021 році на регіональних телеканалах Суспільного. Наразі оголошено нову хвилю творчого відбору «Створюй з Суспільним». Заявки приймаються до 30 вересня. Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

На Кіровоградщині це телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ і Українське радіо Кропивницький. Стежити за всіма заходами і регіональними новинами Кіровоградщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Кропивницький у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.

Фото надала Олена Горобець



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: