Нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

12 квіт. 2021–30 черв. 2021
12 квіт. 2021–30 черв. 2021

Кіровоградський рибоохоронний патруль нагадує, що з першого квітня 2021 року у Кіровоградській області розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у річках та їх кореневих водах вона триватиме з 1 квітня по 20 травня, у водосховищах – з 1 квітня до 9 червня, а також у придаткових системах річок – з 1 квітня до 30 червня. Детальніше з інформацією можна ознайомитися у наказі Управління Державного агентства рибного господарства у Кіровоградській області розміщеного на сайті Управління.

Крім того, з 1 квітня по 30 червня 2021 року у водоймах області встановлено заборону на вилов раків під час виношування ними ікри, личинок та першої линьки.

На сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Кіровоградській області створено інтерактивну карту нерестових ділянок, на яких заборонено вилов водних біоресурсів. Карта доступна для перегляду на сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Кіровоградській області.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населених пунктів (за винятком місць нерестовищ). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

В Управлінні Держрибагентства у Кіровоградській області наголосили, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо). Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних живих ресурсів в даний період. Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності

Керівництво Управління Державного агентства рибного господарства у Кіровоградській області закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту, адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (0522) 32-08-51 або (097) 479-58-21.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: