Міжнародний день людей похилого віку

1 жовт. 2020
1 жовт. 2020

День людей похилого віку спочатку стали відзначати в Європі, потім в Америці, а наприкінці 1990-их років уже в усьому світі. За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65-ти років. До 2050 року число таких людей у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі через процес старіння націй, а загальна кількість у світі складе два мільярди осіб.

Надважливою є потреба активного використання виробничого і творчого потенціалу людей старшого віку. У тому числі в Україні. Суспільство має одночасно допомагати долати психологічну межу старості та зменшувати тягар соціальних витрат на молодих людях за рахунок працюючих пенсіонерів.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, людей з інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку». Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року № 1135/2004 1 жовтня Україна відзначає і День ветерана.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: