Кропивницький запрошує на «Вересневі самоцвіти»

23 вер. 2020–27 вер. 2020
23 вер. 2020–27 вер. 2020

Цього року Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» триватиме на Кіровоградщині з 23 по 27 вересня, а його концепція змінилась вперше за 50 років. Цьогоріч театральне свято відбудеться під гаслом «Координати незмінні. Сенси нові», пише сайт "Гречка".

— Концепція свята передбачає вшанування талантів корифеїв театру. У цьому році відзначаємо 180-річчя з Дня народження Марка Кропивницького та 175-річчя Івана Карпенка-Карого. Плануємо вшанувати їх на хуторі Надія, — каже режисер фестивалю Сергій Компанієць, — Кропивницький театр готує прем‘єру в стилі театру корифеї.

Розпочнеться свято театральною ходою від лялькового театру до академічного театру імені Кропивницького. За словами заступниці голови Кіровоградської ОДА Тетяни Волинець, родзинка свята у тому, що вперше у фестивалі з прем‘єрами візьмуть участь 16 відомих театральних колективів. Крім того, будуть аматорські колективи з районних центрів, театр «Сатири» та «Резонанс» з Кропивницького.

Планують поставити великий екран просто неба, щоб люди могли переглянути вистави на повітрі біля театру. Всі вистави транслюватимуть онлайн. Також у рамках фестивалю відбудуться концерти, майстер-класи, флешмоби, книжкові виставки, театральні екскурсії, пленер художників.

Нагадаємо, що три роки тому, у рамках 47-го всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» саме у нашому селі Тернівка відбувся районний огляд-конкурс театральних колективів. Тоді у святі взяли участь 14 аматорських театральних колективів району, які показали свою майстерність неперевершеними виступами, кожен з яких супроводжувався шквалом бурхливих оплесків!

Фото з сайту Новоархангельської РДА
Фото з сайту Новоархангельської РДА



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: