Вшанування пам'яті жертв Голодомору

29.11.21 14:02

У суботу, 27 листопада в нашій державі відзначається День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій. Народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою свого життя.

Ятранчани у цей день збираються на меморіалі жертвам Голодомору, щоб вшанувати душі померлих від голоду.
Цього разу присутні дізналися з уст Поліщук Н. М. про причини та наслідки голодомору, про кількість померлих від геноциду сталінського режиму. Звучала поезія присвячена страшним 1932-33 рокам. Її читали - Юленіна Д., Осадчук Л., Соловей Н., Буйновська В.

До Ятранчан звернулися керівники села, а саме: староста села Тюхтій І. В., директор СТОВ "Ятранське" Джугостранський В. М., голова Ветеранської ради Пристінський П. П., які зауважили, що найсвятіший обов’язок сьогодні зберегти пам’ять про всіх невинно закатованих.
Згадали Криворучка Володимира Федоровича, нині покійного, він був ініціаторм створення меморіалу "Пам’яті Голодомору 1932-33 років", людиною, яка з болем у серці віддавала шану усім замученим страшною сталінською епохою.

Хвилиною мовчання пом’янули всіх померлих голодною смерттю, запалили поминальні свічі, кожен присутній отримав символ пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років - квітку незабудку і поминальний хліб за душі закатованих українців.

В Ятранській сільськів бібліотеці оформлена книжкова виставка "Пам'ять про голодні роки". Ми віримо, що страхіття Голодомору ніколи не повториться, пише Наталія Поліщук.


Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: