Зелена Брама. Літо 1941-го - героїзм і трагедія

12.08.21 10:00

Днями відбулося засідання круглого столу на тему: "Зелена Брама. Літо 1941-го - героїзм і трагедія", приурочене до 80-річчя трагічних подій в урочищі Зелена Брама та військового протистояння між Червоною армією і Вермахтом на території Кіровоградщини.

Заходи пройшли у залі засідань нового
адміністративного приміщення Підвисоцької територіальної громади, повідомляє Сергій Мілютін. Зокрема, він виступив із доповіддю "Директива №21: задум і практична реалізація".

"
Ті трагічні події деяким чином відомі й мені - мама розповідала, що жінки з її села ходили пішки до Уманської Ями в надії знайти там своїх чоловіків, яких незадовго до того мобілізували. Не знайшовши своїх у тій безмежній людській масі, забирали чужих, щоб просто визволити з того жахіття, кидали за дріт харчі, які мали з собою. Шкода, що свідків тих подій вже давно немає...", - пише у коментарях Лідія Добровольська.

"
У меня там в боях без вести пропал родной дедушка -141дивизия, 253 гаубичный полк -командир полка Секмедин Герасим Антонович, уроженец села Малая Виска. Спасибо большое, что помните и чтите память воинов, отдавших свои жизни в той войне", - додає у коментарях Інна Сєрікова.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: