У Небелівці знайшли рештки солдата, кулемет та банку з тютюном

04.08.21 10:00

У Небелівці Підвисоцької громади в Голованівському районі знайшли рештки невідомого солдата часів Другої світової війни. Про це розповів Суспільному представник пошукового загону "Зелена брама" Сергій Соловей.

Це був боєць 72-ї гірсько-стрілецької дивізії, яка була під командуванням генерал-майора Павла Івліановича Абрамідзе . Солдат прикривав танковим кулеметом відхід 33-го гаубично- артилерійського полку, розповів Сергій Соловій. "Нам подзвонив місцевий фермер та розповів, що на його полі багато гільз попадаються. Ми приїхали і знайшли бійця".

Речі, які ідентифікують солдата, не знайшли. Поруч із ним був кулемет та банка з тютюном. "Поряд з окопом, що був розташований серед поля, знайшли багато хвостовиків мін. Це означає, що гітлерівці вели мінометний вогонь по позиції воїна. Поруч з бійцем знайшли й гранату Ф-1 з вкрученим запалом, значить він не збирався здаватися в полон і стояв на позиції, поки ще залишались набої."

За словами представника "Зеленої брами", боєць загинув через уламок танкової гармати. Його рештки поховають в урочищі "Полковниче" у селі Торговиця Голованівського району. "Там зазвичай хоронять безіменних бійців".

Кулемет почистили та віддали в народний музей села Підвисоке Голованівського району.

Що відомо: З початку 2021-го року представники громадської організації "Зелена Брама" знайшли в Кіровоградській області решти трьох солдатів часів Другої світової війни. Ідентифікувати їх не вдалося.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: