День захисту дітей

01.06.21 10:00

Щорічно у світі і в Україні відзначається радісне свято, присвячене життю найменших жителів країни. Міжнародний День захисту дітей покликаний привернути увагу до дитячих проблем і прав, і нагадує нам, що навіть найменші життя дуже важливі. Традиційно в цей день батьки радують хлопчиків і дівчаток подарунками і цікавим дозвіллям. Діти також мають хороший привід для веселощів, адже свято збігається з початком шкільних канікул.

Міжнародний день захисту дітей відзначається 1 червня в перший день літа. Україна в цей день також відзначається державне свято - День захисту дітей в Україні. Це не єдине "дитяче" свято в році. Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада, а в першу неділю квітня відзначається День білих дітей на честь дітей, зачатих за допомогою штучного запліднення.

Роком зародження свята вважається 1949-ий. На сесії Міжнародної демократичної федерації жінок в Парижі було вирішено заснувати свято, присвячене захисту прав дітей. З наступного року понад 50 країн світу відзначили нове свято. В Україні свято встановлене президентом у 1998 році.

Мільйони дітей по всьому світу і в Україні страждають від голоду, насильства, бідності, відсутності доступної освіти і наслідків війни. Стикаються з нерозумінням з боку батьків, труднощами в спілкуванні, цькуванням в колективі. Свято покликане звернути увагу суспільства на проблеми молоді.

Щорічно у День захисту дітей проводяться ярмарки, фестивалі, виставки та різні розважальні заходи. Також проводяться акції та мітинги щодо захисту дитячих прав і проти абортів. Батьки можуть відвідати один із заходів разом з винуватцями торжества, порадувати їх подарунком. Волонтери в День захисту дітей відвідують дитячі будинки і допомагають дітям, які втратили батьківську любов. У цю дату проводяться благодійні збори для дітей з інвалідністю та важкими захворюваннями, зустрічі з чиновниками та різними організаціями.

Авторка - Катерина Пулатова, УНІАН



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: