Один із півтисячі кисневих концентраторів потрапить у Голованівськ

27.05.21 10:00

Медичне обладнання вартістю 800 тисяч гривень, придбане за кошти державного бюджету, передають приватним медичним клінікам. Про це повідомляє CBN з посиланням на Prozorro. Один концентратор отримають у Голованівську.

Для забезпечення потреб у кисневій терапії хворих із ускладненнями КНП «Регіональний центр громадського здоров’я» для медичних закладів Кіровоградської області придбало 448 кисневих концентраторів на 10 літрів рідкого кисню кожен. Як зазначають фахівці, ці концентратори можна порівнювати навіть із прямою кисневою точкою. На придбання медичного обладнання витратять 16,5 мільйона гривень.

За умовами договорів, ТОВ «Оптімед-Сервіс» поставить 308 кисневих концентраторів моделі СР101, вартість одного концентратора складає 36 900 грн, загальна вартість договору – 11 365 200 грн. Ще 140 концентраторів моделі KSOC-5 (10L Dual) продасть ТОВ «Циммер медізин систем Україна». Вартість одного концентратора – 36 900 грн, загальна вартість договору – 5 166 000 грн.

Постачальники зобов’язані до 31 травня доставити медичне обладнання на адреси медичних установ. Після цього – провести їх введення в експлуатацію (пусконалагоджувальні роботи, інструктаж для персоналу методам роботи) у строк до 30 днів із моменту отримання від замовника письмового підтвердження готовності для введення в експлуатацію.

Згідно з додатками до договорів, медичне обладнання доставлять на адреси 32 медичних закладів Кіровоградщини. Крім державних медзакладів, у переліку отримувачів кисневих концентраторів також зазначено шість ФОПів та дві приватні фірми. Зокрема, один концентратор отримає Ігор Борисович Поліщук, адреса: смт Голованівськ, вул. Соборна, 16;

Враховуючи, що вартість одного концентратора складає 36 900 грн, на адресу приватних компаній та ФОПів відвантажать медичне обладнання, оплачене за рахунок коштів державного бюджету, вартістю 811 тис. грн. Водночас, за даними Alibaba, кисневі концентратори СР101 та KSOC-5 коштують 450-600 доларів США. Регіональний центр громадського здоров’я придбав їх за 1300 доларів.

Основним елементом лікування вірусної пневмонії, спричиненою коронавірусною інфекцією, є адекватне кисневе забезпечення. Йдеться про доставку кисню під визначеним тиском до легень, аби не страждали головний мозок, серце, нирки, печінка. Киснева терапія є одним із основних методів лікування, її потребують практично 80% пацієнтів, які потрапляють у стаціонар.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: