​Каплиця на історичному перехресті

24.05.21 10:00
Таким було місце будівництва у квітні
Таким було місце будівництва у квітні

На перехресті доріг неподалік від Підвисокого постане каплиця та буде оновлено пам’ятник, щоб зберегти пам’ять про подвиг воїнів, котрі загинули у сорокових роках минулого століття.

«Коли солдати шостої та дванадцятої радянських армій на початку війни відступали, то були оточені у Зеленій Брамі. Вони проривалися з оточення і гинули десятками, сотнями. Там, де вони загинули, мешканці сусідніх сіл їх і ховали», - розповідає голова Підвисоцької громади Віктор Лозінський. І показує нам місце, де в одній могилі поховано більше сорока чоловік.

На цьому місці стоїть пам’ятний знак, але він вже давно потребує ремонту. Навколо нього виросли хащі, а на бетонній плиті було не розрізнити прізвищ. Керівництво громади привело його до ладу і збудувало на цьому місці каплицю. За допомогою істориків і краєзнавців вже встановили прізвища солдат, які там загинули.

«Ми розпочали будівництво за благодійні кошти. 350 тисяч гривень виділив директор агрофірми «Заповіт» Микола Марахівський, і ще 350 тисяч власних коштів виділив особисто я.», - каже Віктор Лозінський. Зараз тут приводиться в порядок територія, щоб вже незабаром відкрити та освятити каплицю і оновлений пам’ятник.

«Керівники місцевих агрофірм дуже відповідальні і завжди готові прийти на допомогу. Думаю, що для ефективної співпраці з людьми потрібно знаходити спільну мову і показувати приклад. Я не просто приходжу і прошу дати гроші на те чи інше, а й сам приймаю в цьому активну участь», - ділиться рецептом успіху голова Підвисоцької громади.




  • Таким було місце будівництва у квітні
  • Таким було місце будівництва у квітні
  • Таким було місце будівництва у квітні

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: