​Таємниці «Зеленої Брами»

29.03.21 10:00

Днями учасники та учасниці рою «Покотилівські козаки-січовики» здійснили подорож- дослідження стежками «Зеленої Брами», яка протягом багатьох століть приховує свої таємниці та манить дослідників своєю історією.

Тут колись знаходились козацькі зимівники періоду Козацької доби XVI- XVIII ст. Тут же знаходимо пам’ятки черняхівської культури, що відносяться до історичного періоду VII -X ст. нашої ери, а також вироби, що належать до пам’яток грецької, римської та візантійської культур.

На цій землі у серпні 1941 року завершила свою трагічну історію шоста та дванадцята армії, і багато полеглих бійців цих армій досі ще не знайдено. Тож учасники та учасниці пройшли маршрутом, що пролягав через «Явдошин яр», близько десяти кілометрів.

Назва цього яру походить з давніх віків, як і яру «Бакумчик». Подорож- дослідження відбулася під керівництвом почесного пошуковця України, керівника загону «Зелена Брама» Анатолія Івановича Фартушного.

«Зелена Брама» поступово розкриває перед нами свої таємниці, багато з яких ще не досліджено, але кожного разу загін повертається з певними знахідками, що свідчать про непросту історію нашого краю. Учасники експедиції отримали величезну кількість вражень від історичних місць, а також від чарівної краси рідного краю.


Джерело: Курінь Козацька Застава імені Дмитра Фартушняка



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: