Захист бджільництва - на часі!

23.03.21 12:46

Новоархангельське управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області разом з Новоархангельською селищною радою провело семінар-нараду з питань попередження отруєння бджіл. З вступним словом виступив голова Новоархангельської селищної ради Юрій Шимановський .

Начальник Новоархангельського управління Віктор Скрицький висвітлив окремі аспекти наказу Мінекономіки від 19 лютого 2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

Зокрема:

- попередження отруєння бджіл
- порядок реєстрації пасік
-
порядок видачі ветеринарно-санітарних паспортів.

Начальниця Новоархангельської районної лікарні ветмедицини Ганна Зозуля роз’яснила розміри оплати за послуги, які надаються у сфері ветеринарної медицини та повідомила про правила проведення обов’язкового щорічного ветеринарно-санітарного огляду пасік.

На заході виступила голова Ради сільгоспвиробників області Ольга Голобородько. Вона завірила пасічників Новоархангельської селищної, Підвисоцької та Надлацької сільських рад, що сільгоспвиробники прикладуть максимум зусиль щодо неухильного виконання правил застосування агрохімікатів та взаємодії під час роботи пасічників та аграріїв.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством як фізичні, так і юридичні особи, що планують проведення обробітку своїх полів, зобов’язані не пізніше, як за три доби до початку внесення пестицидів повідомити органи місцевого самоврядування, пасічників, громадян за допомогою листівок, оголошень, ЗМІ, засобів зв’язку тощо. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і термін дії токсичності препарату, що буде застосовуватися. Обробка повинна проводитись у період відсутності льоту бджіл у ранкові та вечірні години.


Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: