​Громади отримали додаткову дотацію на освіту й охорону здоров’я

24.02.21 10:00

48 територіальних громад Кіровоградської області отримали понад 37 млн грн додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами. Кошти виділені Кабінетом міністрів відповідно до розпорядження від 8 лютого 2021 року № 98-р.

Як інформує Кіровоградський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою», обласний бюджет отримав 55 млн 525,1 тис. грн, а нерозподілений залишок склав 92 млн 541 тис. грн. Найбільші суми отримали Кропивницька міська громада – 7,8 млнгрн, Олександрійська міська громада - 5,3 млнгрн, Світловодська міська громада – 2,595 млн грн.

Ця дотація передбачена Бюджетним кодексом для того, щоб підтримати місцеве самоврядування в утриманні освітньої та медичної мереж. Кошти розподіляє обласна влада та погоджує уряд.

Таким чином, із 5,9 млрд грн виділених з Державного бюджету, 1,8 млрд грн, або 31% буде спрямовано 1012 територіальним громадам країни. Ці кошти єдодатковою підтримкою з боку держави під час формування спроможного місцевого самоврядування. Для громад - це додаткове джерело для утримання шкіл, гімназій, ліцеїв та підтримки медичних закладів та програм.

Програма "U-LEAD з Європою" підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Словенією та Швецією.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: