Громади можуть дати пропозиції до законопроєкту про адміністративно-територіальний устрій

16.02.21 10:00

Днями у Кропивницькому відбулося обговорення проекту Закону України «Про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою України». Участь у нараді взяв перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.

Він звернувся до керівників і керівниць громад Кіровоградської області, які долучились до обговорення через систему відеоконференцій «Zoom», щоб ті опрацювали законопроект та надали свої пропозиції.

"Спілкуючись із представниками громад, чуємо запитання про проблеми, що виникли в результаті адміністративно-територіальної реформи. Тому, закликаю території долучитися до розробки цього законопроекту і надавати власні пропозиції", – зазначив Юрій Семенюк.

Зазначений законопроект передбачає врегулювання, зокрема, процесу встановлення меж для населених пунктів, віднесення населених пунктів до категорій міст, найменування та перейменування сіл, селищ, міст, створення відкритого державного реєстру адміністративно-територіальних одиниць. Наступне засідання заплановано провести цього тижня, де буде опрацьовано надані громадами пропозиції для подальшого направлення їх до Верховної Ради України.

Джерело: "З перших уст"



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: