​Посібник з передачі земельних ділянок c\г призначення державної власності - у комунальну

07.12.20 10:00

Асоціація міст України спільно з Держгеокадастром розробила Практичний посібник, щоб допомоги громадам пройти шлях з питань передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність- йдеться у повідомлені Асоціації міст України.

Презентуючи видання Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан звернув увагу на те, що на цьому тижні буде розглядатися важливий для усіх органів місцевого самоврядування законопроєкт №2194.

«Асоціація міст України брала активну участь у підготовці законопроєкту №2194, реалізація якого вирішить низку проблем у сфері земельних відносин. За розрахунками АМУ, до кінця поточного року, в крайньому випадку на початку наступного року, механізм передачі земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність має бути повністю реалізований», - підкреслив Олександр Слобожан.

Посібник має на меті допомогти органам місцевого самоврядування вчасно прийняти земельні ділянки, щоб з 1 січня 2021 року розпочати повноцінну роботу, мати ресурс для наповнення бюджету та для залучення інвесторів.

Видання також містить контакти Регіональних відділень АМУ, консультанти яких готові надати всю необхідну практичну допомогу.

Презентацію Практичного посібника можна за посиланням: https://bit.ly/3lqla87

Це та інші електронні видання АМУ доступні на нашому сайті в розділі Бібліотека.


Матеріал надіслала Валентина Остапчук



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: