​Марія Прядун шиє креативний одяг і мріє про своє ательє

30.11.20 10:00

Талановиті люди реалізують свій потенціал у різних сферах. Хтось вміє гарно навчати дітей, інші мають хист до вирощування пшениці, треті красиво співають, танцюють чи вміло дбають про квіти у своєму садку. А от Марія Прядун захоплюється створенням одягу. Тож, ми розпитали дівчину, як вона реалізовує свій талант.

Марія Прядун
Марія Прядун
- Марія, розкажіть, будь ласка, звідки Ви родом? В якому селі народилися, навчалися?
- Я народилась я у селі Шевченка, що у Новоархангельському районі, а потім, коли мені було три роки, родина переїхала у село Копенкувате, де я й навчалась у школі наступні дев'ять років.

- До якого вищого навчального закладу Ви вступили і яку професію опановуєте? Чому Ви обрали саме цей закладі і цю професію?
- Після школи я поїхала у Кропивницький і вступила у Професійний Ліцей Побутового Обслуговування. Мріяла отримати професію «Кравець-закрійник». Зараз цей заклади приєднали до Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі. Чому обрала цю професію? Бо чула багато позитивних відгуків. Та й сама професія мені дуже подобається, а у Кропивницькому це чудове місце, де можна їй навчитися.

На дівчинці - спідниця авторства Марії Прядун
На дівчинці - спідниця авторства Марії Прядун
- Яким Ви бачите своє життя після закінчення ліцею? Де б хотіли жити і працювати?
- Звісно, я хочу працювати за цією професією. Більше того, у майбутньому відкрити своє ательє в обласному центрі.

- За чим найбільше сумуєте, живучи і навчаючись у великому місті?
- Насправді, я майже не сумую, адже мені все подобається – і навчання, і друзі, і новий досвід. Я чи не щодня відкриваю для себе щось незвичайна, дізнаюсь багато цікавого, роблю креативний одяг.

Редакція сайту «Підвисоке.Інфо» звернулася також до заступниці директора ліцею з навчально-виховної роботи Вікторії Алєксеєвець, щоб розпитати, наскільки ця професія зараз популярна серед молоді.

Речі авторства Марії Прядун
Речі авторства Марії Прядун
Вікторія Савична розповіла нам, що професія кравця-закрійника останнім часом стала ще більш бажаною та потрібною, адже всі хочуть модно та стильно виглядати, а купити річ, що сподобалась, можуть не всі. Який вихід? Шити самому! А ще краще, застосовуючи фантазію, свою майстерність, художній смак та вміння спілкуватися з клієнтами, виконувати індивідуальні замовлення вдома або у власному ательє чи салоні. Ви отримаєте не тільки моральне задоволення від результатів своєї справи, а й поліпшите свій добробут.

"
Якщо ви вирішили повязати себе з цією перспективною та важливою професію, тоді вам до Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі де професіонали своєї праці, кваліфіковані майстри виробничого навчання та викладачі допоможуть вам опанувати дану сферу діяльності! На навчання запрошуються учні які закінчили 9 та 11 класи. Зарахування до закладу здійснюється без ЗНО", - розповідає пані Вікторія. І запрошує за більш детальною інформацією звернутись на сайт Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі http://licey.kr.ua/ або на сторінку ліцею у facebook



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: