​Школа, збудована за царя Панька

11.11.20 10:00

Архітектор Андрій Баланюк поділився у соціальних мережах світлинами залишок будівлі школи, яка колись стояла на березі ставка у селі Орлове (це Покотилівська сільська рада).

Ставок виник на річці Ятрань після того, як тут збудували малу гідро-електростанцію (скорочено МГЕС). До речі, у цій мальовничій місцині також можна побачити залишки давнього панського млина.
Та й фото, які зробив пан Андрій, також живописні. Сам архітектор пише, що часто чує від представників і представниць старшого покоління фразу «за царя Панька». Це означає, що якась подія трапилася дуже давно, у часи, про які ніхто нічого достеменно і не пам’ятає.
І от якраз залишки будівлі у селі Орлове хочеться назвати «школою, збудованою за царя Панька». Втім, технологія зведення та поєднання матеріалів будівлі вражає його, як архітектора.
«Пощастило поспілкуватись з випускниками школи та промалювати картинку навчального процесу. Довго ходив, вдивлявся в деталі. Є, що підкреслити та врахувати у сьогоденні. Шкода, що таке надбання не зберегли і не намагаються, а природа відвойовую своє», - жалкує Андрій Баланюк.




Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: