​Двадцять три гектари лісу висадили на Кіровоградщині

04.11.20 10:00

Двадцять три гектари лісу створили лісівники Кіровоградщини під час осінньої лісокультурної кампанії. З них на зрубах – 13,2 га, захисних насаджень - 10 га. Також лісівники доглянули за культурами на площі 454 га, а лісгоспи підготовили ґрунт під культури наступного року на площі 28 га.

Крім того, силами підлітків і дорослих на Кіровоградщині триває збір лісового насіння на весну 2021 року. Наразі в області заготовили 18,3 тонни жолудів дуба звичайного та червоного і близько двох тонн насіння лісових порід.

Нагадаємо, що цієї осені на Кіровоградщині посадили понад 30 тисяч дерев у рамках загальнодержавної екологічної акції «Озеленення України». Загалом на території лісництв Голованівського, Долинського, Компаніївського, Олександрівського, Оникіївського, Онуфріївського, Світловодського та Чорноліського лісгоспів висадили 31 тисячу дерев на площі 30,8 гектара.

Садили дерева і школярі, і представники громадських організацій та влади, і журналісти, і представники державної лісової охорони. Висадка проходила невеликими групами людей на відкритих майданчиках і з дотриманням усіх карантинних правил і норм, пише сайт «Гречка».



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: