​Політичні лідери громади: Сергій Баліцький

22.10.20 10:00

Сайт «Підвисоке.Інфо», з огляду на місцеві вибори, що наближаються, продовжує серію інтерв’ю із людьми, які заявили про свої наміри балотуватися на посаду голови громади. Сьогодні розмова із Сергієм Баліцьким.

Сергій Баліцький
Сергій Баліцький
- Сергію Миколайовичу, розкажіть трохи про себе – де навчалися, працювали?

- Я народився у 1986 році у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Пізніше родина переїхала на Кіровоградщину і у 2003-му році я закінчив Кіровоградську школу-ліцей №25, а потім навчався в Уманському Державному Аграрному Університеті за спеціальністю «Облік і аудит», та здобув кваліфікацію «Магістр». Трудову діяльність почав у родинному фермерському господарстві, де з 2006 по 2011 роки працював на посаді заступника голови з економічних питань. Маю досвід роботи у сфері місцевого самоврядування, адже у 2011 році був обраний сільським головою Скалівсько-Хутірської сільської ради Новоархангельського району. Після каденції на посаді сільського голови повернувся до роботи у фермерському господарстві, де став заступником голови. Протягом цього часу одружився, разом ми виховуємо сина.

- Цієї осені Ви балотуєтеся на посаду сільського голови Підвисоцької ОТГ – що включили у свою програму?

- Моя програма – це моє особисте прагнення створити разом із членами громади самодостатню ОТГ. Кожен заслуговує на краще життя і гідний жити у впорядкованому, благоустроєному селі та громаді. Перед новим головою громади стоятиме складне і відповідальне завдання не тільки очолити роботу органу місцевого самоврядування, але й створити новий орган з новою структурою та кваліфікованими спеціалістами, котрі зможуть за короткий термін організувати роботу Підвисоцької ОТГ. Потрібно буде розробити стратегію сталого соціально-економічного розвитку громади, в якій будуть ключові, пріоритетні завдання. Серед них, наприклад, створення якісно нового комунального підприємства з впорядкування вулиць, кладовищ, вивозу сміття і таке інше. Звісно, треба буде забезпечити його і сучасною технікою. Окрема моя турбота – це надання по два гектари землі всім працівникам соціальноі сфери, учасникам АТО, учасникам бойових дій та чорнобильцям.

- Багато хто з людей, з якими ми розмовляли у селах громади, жаліються на проблеми із доступом до води.

- Я переконаний, що громада має перевести всі водогони на свій баланс та фінансувати їх ремонт і забезпечувати таким чином якісне і регулярне водопостачання. Ми повинні провести завершення встановлення вуличного освітлення по всіх населених пунктах ОТГ, а також поточний та капітальний ремонт доріг і тротуарів.

- Нова громада опікуватиметься соціальними, освітніми, культурними закладами по всіх селах. Що планується зробити у цьому напрямку?

- Наша Підвисоцька школа дуже гарна, але потрібно налагодити якісне підвезення дітей – від навчальних закладів в інших селах, а також до дошкільних установ. Це означає автоматичне та якісне вирішення питання автобусного сполучення між населеними пунктами ОТГ. Звісно, потрібно буде передбачити вже у бюджеті на наступний рік кошти на роботу шкільних гуртків, секцій, а ще - створити кращі умови для розвитку й підтримки здібних та обдарованих дітей.

- Наші журналісти побували у громаді, і вражені красою сіл і гостинністю людей.

- Так і є, але робіт з благоустрою забагато не буває. Нам необхідне озеленення сіл, облаштування місць загального відпочинку та дитячих майданчиків. Для цього повинен бути пропорційний і справедливий розподіл бюджетних коштів між населеними пунктами громади. Благоустрій, робочі місця, якісна медицина – всього цього потребують люди. Щодо останнього, то моя задача - належні умови для роботи сімейних лікарів. І все це не обіцянки перед виборами, а чіткий план дій.


Розмовляла Ася Цуркан



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: