​Меморіал захисникам України відкрили у Новоархангельську

15.10.20 14:00

У Новоархангельську Кіровоградської області відкрили меморіал захисникам України. Ініціатори його створення – громадська організація "Спілка учасників Антитерористичної операції ". Так вшанували пам'ять десяти загиблих на Сході країни жителів району. Гроші на меморіал збирали пів року.

Меморіал захисникам України встановили в центрі Новоархангельська. Він має форму тризуба з двома стелами по боках. На відкриття прийшли військові, їх рідні, представники громадських організацій, жителі району.

"Добре, що поставили, буде пам’ять про військових, які захищали країну. Я теж хотів би стати військовим, через років 6 теж буду служити", розповів Богдан Толочко.

Андрій Ткаченко, боєць 25-ї аеромобільної десантної бригади, вважає, що нагадування кожному про те, що за суверенітет країни воювали, потрібне: "Для мене особисто це дуже велика рана, тут 10 найкращих хлопців полягло. У мене просто немає слів, як передати це все, це дуже страшно".

Наталія Терновенко прийшла вшанувати пам'ять свого брата. "Мій брат Томак Микола був бійцем 34 добровольчого батальйону і загинув 24 листопада 2014 року під Горлівкою у тих страшних боях. У нас все, що залишилося, це пам’ять про наших рідних. І коли їхні побратими, односельці, друзі оцю пам’ять бережуть, то я не можу вам передати, наскільки це важливо!"

Пам’ять загиблих на Сході України бійців побратими вшанували пострілами у небо.

Створювали цей меморіал пів року. На виготовлення витратили 120 тисяч гривень. Половину суми зібрали члени громадської організації "Спілка учасників Антитерористичної операції Новоархангельського району", решту дали місцеві фермери – розповідає ініціатор створення Руслан Садіков. "Задум був. Спочатку на листочках креслили самі, сиділи, думали, і вималювалася у нас така картина, поставити посередині герб, карту України, і по бокам дві стели: одна Героям Небесної Сотні, другу – учасникам бойових дій на Сході України. А також книгу пам’яті наших загиблих, де ми викарбували їх імена та прізвища".

На відкриття, за підрахунками Руслана Садікова, прийшли дві сотні людей. Попри карантин, дозвіл отримали. "У нашому районі не було зафіксовано спалаху такого, тому ми написали від Спілки прохання до райдержадміністрації, до районної ради, до селищної ради, до Центральної районної лікарні, щоб провести захід".


текст - Олена Демчка, джерело: Суспільне.Кропивницький



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: