​Людмила Тюхтій: «Ми працюємо цілодобово!»

12.10.20 10:00

Медична допомога у селі – це та послуга, якість якої люди завжди будуть цінувати найбільше. Принаймні у селі Ятрань, де нещодавно побувала команда сайту «Підвисоке.Інфо» і познайомилась із Людмилою Тюхтій, котра працює тут в амбулаторії.

- Ми працюємо фактично цілодобово. Коли люди звертаються, завжди є екстрена медична допомога. Дзвонять і діти, і батьки, і дідусі з бабусями. Особливо зараз, коли почалася осінь і настав сезон захворювання на ГРВІ, - розповідає Людмила Вікторівна.

Людмила Тюхтій, лікарка у селі Ятрань
Людмила Тюхтій, лікарка у селі Ятрань
За сумісництвом пані Людмила займається аптекою, тож люди у цьому досить маленькому селі можуть прийти і купити ліки, а не чекати поїздки у районний центр чи більше сусіднє село.

- Дуже широкого спектру медикаментів ми тут не маємо, але саме необхідне є. У нас багато ліків, що їх надає центральна лікарня, тому ми можемо надати невідкладну допомогу, - розповідає Людмила Тюхтій.

Вона працює в амбулаторії сама, та й то завдяки керівництву сільради, яке додало до половини ставки, яку фінансує район, оплату для повної ставки. Сільрада також дає кочегара, який все отоплює. Без нього було б і справді важко. Уявіть, лікарка мала б не тільки людям допомогти, а ще й дров нарубати та приміщення протопити…

Амбулаторія у селі Ятрань
Амбулаторія у селі Ятрань
- Від об’єднання громади ми очікуємо, аби нас не закрили. Оскільки село Ятрань знаходиться далеко і від Новоархангельська, і від Підвисокого, то пенсіонерам їздити туди буде важко. А це найбільша частка нашого населення і вони потребують особливої уваги та піклування, - розповідає Людмила Вікторівна.

Вона переконана, що часто пацієнт не стільки хворий, скільки потребує живого спілкування. Лікарка поміряє людині тиск, скаже кілька добрих слів – і пацієнту вже значно легше. Так лікують у селі Ятрань – професійно і з теплом.


Записала Вікторія Талашкевич, фото – Олена Карпенко



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: