​Трагедія Зеленої Брами: Серпень 1941-го

23.07.21 10:00

17 липня 2021 року на території сільськогосподарських угідь Підвисоцькогї ОТГ пошуковий загін "Зелена Брама" під керівництвом А.І.Фартушного знайшов останки бійця 72-ї гірсько-стрілецкої дивізії (що знаходилась під командуванням генерал-майора Павла Івліановича Абрамідзе ), який прикривав танковим кулеметом відхід 33-го гаубично- артилерійського полку.

Поряд з окопом, що був розташований серед поля, пошуковці знайшли також багато хвостовиків мін. Це означає, що гітлерівці вели мінометний вогонь по позиції воїна. При бійцю також було знайдено гранату Ф1 з вкрученим запалом, що свідчить про те, що він не збирався здаватися в полон і стояв на своїй позиції поки ще зоставалися набої. Не вдавалося ворогу знищити захисника, допоки не пролунав вистріл танкової гармати. Осколком артилерійського снаряду знищили мужнього воїна... Імені та прізвища бійця, на жаль, встановити не вдалося. Але подвиг його безсумнівний.

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ, ЩО БОРОНИЛИ НАШ РІДНИЙ КРАЙ!

P.S. Поряд з загиблим бійцем було також знайдено танковий кулемет, з якого він вів вогонь по ворогу. Даний артефакт буде почищено, схолощено і передано в народний музей с.Підвисоке.



Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Коментар: